Agatul

AGATUL are o nuanţă fumurie. Această piatră stimulează trezirea spiritului, ajutând corpul în anumite dezechilibre. Agatul cuprinde elementele Eter, Aer, şi Foc – ne permite accesul la propriile noastre ganduri si sentimente si le aduce in viata punand o baza pentru realizari mai mari in procesul creativ , ajuta la indepartarea blocajelor de energie din corp.

Agat

Agatul este considerat o piatra a longevitatii , a vindecarii , protectiei – se crede ca asigura protectie impotriva dusmanilor , a adversarilor ; impotriva magiei negre si a blestemelor .

Lengenda agatului, spune ca este o bucata din unghia Afroditei ,ce a fost taiata de fiul sau Eros, in timp ce aceasta dormea adanc sub un chiparos. Bucuros ca avea in mana o bucata din unghia mamei sale, in timp ce zbura spre cer ii scapa unghia pe un munte si aceasta se transforma imediat in agat!
Agatul este o piatra semipretioasa ce se intalneste sub multe forme, cel mai comun fiind insa cel provenit din Brazilia. Altfel avem agat natur colorat in alb gri si bej , insa exista si agat colorat, ce ofera culori superbe culori artificiale precum violet, roz sau verde.

Un alt agat foarte apreciat este agatul de muschi, o varietate a acestei pietre semipretioase ce contine pete de alb si verde intrepatrunse cu atata maiestrie ca par a reproduce un peisaj din natura.

Insa de departe, cea mai frumoasa forma a acestui cristal este cea intalnita in Agatul de Botswana unde fiecare strat are alta culoare pornind de la un alb sau roz curat si urcand gradual catre bej si maro.

Ametist

Ametist este purpuriu, albastru sau violet. Ametistul cuprinde Eter şi Apă. Conferă demnitate, iubire, compasiune şi speranţă. Aduce consolare, putere, bucurie, curaj, putere de concentrare. Această piatră ajută în controlul unui temperament emotiv cât şi în anumite dezechilibre. Ametistul trebuie purtat, de asemenea într-un colier în jurul gâtului.

Ametist

Pietrele de ametist sunt folosite adesea in spiritism, deoarece energia lor linistitoare exalta intuitia. Romanii credeau ca ametistele au aparut datorita lui Bacchus, zeul vinului, fara voia acestuia. Potrivit legendei, un muritor l-a jignit pe zeu, iar acesta a creat o haita de tigri pentru a-l distruge pe urmatorul nefericit care s-ar fi nimerit sa-i iasa in cale. Din pacate, a fost vorba despre o frumoasa fecioara, pe nume Ametist. Diana, zeita Lunii, care statea de veghe, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru a o proteja pe Ametist: a transformat-o intr-o statuie din cristal pur de cuart, pe care ghearele tigrilor nu-l puteau zgaria. Cand Bacchus a vazut cat de frumoasa fusese Ametist, si-a regretat izbucnirea nechibzuita de manie. A varsat lacrimi amare de vin rosu intunecat, care au cazut pe cristal, iar aceasta a devenit violet. De atunci, ametistul a fost asociat cu abstinenta. In vechime, cei care beau vin din cupe de ametist credeau ca nu se vor imbata, datorita cristalului. Chiar si in prezent, unii considera ca ametistul poate fi util in combaterea alcoolismului si a oricarui tip de dependenta .

Incepand cu faraonii egipteni si pana la familia regala britanica, monarhii au indragit intotdeauna ametistele purtand bijuterii cu ametist, datorita faptului ca violetul a fost considerat intotdeauna o culoare regeasca. Leonardo da Vinci considera ca ametistul alunga gandurile rele si sporeste inteligenta oamenilor. In Evul Mediu, conducatorii Bisericii Catolice credeau ca ametistul nu numai ca ii apara de vicii, dar ii si ajuta pe preoti sa respecte juramantul de castitate. In cele din urma, ametistul a ajuns sa fie considerat piatra episcopala; in prezent, multi episcopi poarta inele cu ametist. In Tibet, budistii il socotesc o piatra sacra, poarta medalioane din ametist si isi fac adesea matanii din cristale de ametist.

Acvamarin ( varietate de beril nobil )

Culori: incolor, alb, verzui, verde, galben, roz, roz-galbui. Cele transparente sunt de calitate superioara. Culoarea este dictata de continutul de fier din silicati. Cele mai valoroase exemplare de acvamarin sunt cele perfect transparente de o nuanta cat mai deschisa de bleu-ciel.

Beriliul include elementele Foc şi Eter.

Acvamarin

Această piatră contribuie la sporirea inteligenţei, puterii, prestigiului şi poziţiei sociale şi de asemenea, promovează valorile artistice şi muzicale, în special.Acvamarin-ul intareste puterea de exprimare si ne da limpezime. Ar trebui purtat în jurul gâtului într-un colier sau pe un inel de argint, pe inelarul stâng.

CHIHLIMBARUL

Chihlimbarul, numit și”lacrima zeilor “sau “aurul nordului , este o piatră prețioasă de culoare galbenă, transparentă, translucidă sau opacă, cu incluziuni translucide sau opace, fiind de origine”organică, și anume rășina fosilă.

Vârsta chihlimbarului este apreciată la până la 260 milioane de ani. Provine din rășina arborilor de pe acele vremuri, care cu timpul s-a solidificat ca o substanță amorfă, fără să fie un mineral. Chihlimbarul prezintă pentru cercetătorii paleontologi o importanță deosebită, prin inlcuziunile de fosile conservate perfect, timp de milioane de ani, în masa rășinei.

chihlimbar

FECTELE ASUPRA PURTATORULUI:
Puternic rol protector este considerat o piatra a norocului, a frumusetii, o piatra a dragostei adevarate, ajuta la gasirea sufletului pereche ,purifica organismul, mintea si spiritul
Deschide fluxurile energetice
Amplifica: energia pozitiva, optimismul, bucuria, logica, energia spirituala, simtul umorului, calitatile artistice, altruismul, rabdarea, intelepciunea, memoria, frumusetea interioara si exterioara a purtatorului, castigurile financiare
Reduce: gandurile negative, greutatile vietii, tristetea, melancolia, confuzia, dorintele de sinucidere
Confera: calm, puritate, echilibru, energie, noroc, dragoste, armonie, sanatate, putere
Atrage succesul si prosperitatea, atrage persoane placute, generoase
Leaga mai bine relatiile de familie si de casatorie, solidifica juramintele matrimoniale.
Emite o energie calda si luminoasa care mareste buna dispozitie a purtatorului.
Tine departe negativitatea sau durerea altora cu care purtatorul intra in contact.
Purifica mediul si protejeaza impotiva radiatiilor nocive, de aceea e bine sa existe unul langa televizor, computer, aparate electronice sau alte surse de energie, inclusiv solara (a se purta la plaja sau in zilele toride).
Forta magiei creste cu ajutorul unui chihlimbar, deci aveti grija la blestemele sau cuvintele rele pe care le aruncati asupra cuiva, pentru ca forta lor poate fi mai mare decat v-ati putea astepta

SANATATE: puternic rol curativ, benefic pentru sistemul endocrin, ficatul, rinichi, intestine, stomac, splina, purifica organismul, tiroida, gat, fortifica sistemul nervos, benefic in caz de durerile stomacale, febra, ulcer, astm, dureri de ureche, reumatism, hemoragie nazala, benefic la nastere, reduce durerile din organism, ajuta la nastere.

AMAZONIT

Descriere AMAZONIT

AVENTURIN

Descriere AVENTURIN

CALCEDONIE

Descriere CALCEDONIE

CARNEOL

Descriere CARNEOL

CHAROIT

Descriere CHAROIT

CITRIN

Descriere CITRIN

CORAL

Descriere CORAL

QARTZ FUMURIU

Descriere QARTZ FUMURIU

QARTZ ROZ

Descriere QARTZ ROZ

QARTZ

Descriere QARTZ

FLUORIT

Descriere FLUORIT

GRANAT

Descriere GRANAT

JAD

Descriere JAD

JASP

Descriere JASP

MALACHIT

Descriere MALACHIT

OBSIDIAN

Descriere OBSIDIAN